dagelijkse eetplanning

’s Morgens als het brood uit de oven komt, blaast de bakker op zijn hoorn om aan de mensen te laten weten dat ze kunnen komen. Ook de melkboer maakt een rondje door de stad. De mensen halen iedere morgen een beetje melk en koek of een stuk roggebrood.

Het ontbijt van veel mensen bestaat uit; roggebrood, boter, kaas, eieren, vlees, melk, bier of een neutje jenever. Natuurlijk niet allemaal tegelijk, maar soms het een en soms het ander.

Rond een uur of 12 gaan ze middageten. Ze eten dan vaak vlees van een os, een varken of gevogelte. Vis eten ze ook. De goede vis uit de zee en rivieren is voor de rijke mensen en de resten voor de armen.

Bij het vlees eten ze niet veel groente, dit vindt men bokkenvoer. Ze eten wel wortelen en uien. Soms eten ze kool, maar men zegt dat dit zorgt voor een slecht humeur en gekke bewegingen in je maag.

De rijke mensen eten vaak een bordje sla voordat ze gaan eten. Dit is om de maag te verkoelen. Ze eten ook wel eens rauwe andijvie.

Fruit eten ze niet veel, omdat men zegt dat je hier niet oud van wordt. Bij de rijke mensen worden de resten van het middageten verwerkt in ragouts, pasteien en moezen. Om vier uur eten de mensen dit op. Verder eten de rijke veel wafels, suikergoed en taart.

Voordat ze gaan slapen, eten ze vaak nog pap of rijstebrij in zoete melk. Dit is lekker warm voor het slapen.

Maak jouw eigen website met JouwWeb